To My Children and Family

This post is exclusively for you so I shift to our mother language 🙂

Denna sida handlar inte om att svärta ned någon eller frita mig själv från skuld. Jag gör den för att jag är övertygad om att min historia, min förståelse,  kunskaper, litteratur, musik mm som betytt mycket för mig kan hjälpa andra på samma vis som jag blivit hjälpt. Vad jag blivit hjälpt med är att förstå de destruktiva mönster och brister i den familj jag föddes i och samtliga där jag varit en del i. Jag har förstått hur detta format mig till den jag blivit, hur jag själv har spelat med och jag är på god väg att befria mig från detta i hopp om att kunna leva resten av mitt liv på ett bra vis. Hela vägen kan man inte nå i sin ensamhet och mitt fokus nu är just att skapa nya och i den mån det går reparera/förändra gamla realtioner. Denna sida/blog är en del i detta men högsta prioritet är att skapa nya relationer från där jag är nu.

Screenshot_2017-07-30-11-01-53

Det har varit fruktansvärt tufft och det är fortfarande tufft, inte minst när jag försöker tala till er mina barn. Jag har “tagit hänsyn” i många år nu, lyssnat till “goda” råd, föröskt vara “taktisk” och flera gånger känt mig överlycklig över att allting äntligen blivit löst men varje gång efteråt åkt på rena slakten. Det har helt enkelt funnits någon annan som haft full kontroll och lyckats styra upp även då jag gjort något lite oväntat och ibland lite framgångsrikt kontaktförsök. Hänsyn och råd, förvisso men jag har heller inte förstått helheten utan trott på idén om att det mest gällt mitt förhållande till  respektive kvinnor….

 

think again...

 

När så Gustav för en dryg månad sedan, då jag pratat lite för öppet om han fläckfria mammas sjuka beteende inte helt oväntat, gick bakom ryggen på mig och gjorde precis det jag bad honom att inte göra så blev det bevis nummer xxxx för det jag egentligen redan visste. Jag, liksom alla andra som inte har en egen agenda i detta har ingenting att förlora på ett öppet samtal och jag verkar vara den enda som ens är i närheten av att förstå spelet. Tiga nu, när jag äntligen fattat och inte själv styrs av någon difus skräck? Nä, tyvärr, det går inte at ofatta det man väl fattat sen finns det varken ursäkt eller skäl för att “ta hänsyn”, hänsyn till vem…….?

victim only once.jpg

I realize I have lost many years…..

Jag hävdar utan att blinka att det är en eller ett fåtal individer som “levt” på min godtrogenhet och på att det öppna samtalet uteblivit medan de flesta andra inte far särskilt väl. När “pappas flicka” (Evas ord, på något märkligt vis ämnade att få mig att känna mig ännu mer misslyckad…) håller kontakten med sin levande pappa, som aldrig avvisat utan föröskt och som ingen öppet har anklagat för någonting, genom att sätta blommor på graven till en farfar som dog nästan 9 år innan man föddes…… Ja då är det något som är JÄVLIGT fel och det är inte helt mitt fel.

familycourtreformnevada_1502654038624

Jag var Svag i er Mors ögon. Svaghet föraktar hon, som alla narcissister Då vi ännu talades vid i början, eftersom ni skötte “stonewallingen” åt henne så väl sa hon en gång “Det är klart att Gustav håller kontakten med dig, han plockar ju upp maskar på gatan när det regnat” Mormor har också uttryckt hur synd det är om Gustav…. underförstått för att han fått lida så mycket på grund av mig. Jag har förstått att er mor kört offervalsen med er, Manfred sa en gång “men hon älskar dig ju fortfarande” och att mormor kör den var knappast någon nyhet så det har jag aldrig gått på. Däremot lite vad gäller Gustav men det är över nu.

 

repeated lies

Jag var svag, jag var ett offer, jag trodde jag stod upp men inser att jag fortsatt att spela med och att jag dessutom kommer att fortätta spela med om jag nu inte verkligen genomför det jag nu påbörjat. Det är tufft, det kommer att vara tufft och det är JÄVLIGT ensamt men jag har min skuld och jag det enda jag kan och är skyldig att göra är att berätta min sanning, hur jävla obekväm den är för er andra. Förmår n inte ta den till er så har jag i alla fall gjort vad jag kan.

 

IMG_20170722_130929_670

 

Jag finns här ute och välkomnar ALLA som vill och vågar lyssna och berätta sin egen historia ut ur dimmorna och isoleingen. Min kärlek är ovillkorad. Jag vet hur svårt det är att tänka det “förbjudna” att ifrågasätta det man matats med som sanningen om en själv och ens liv men det går, t o m helt på egen hand fast det kostar på…..

Alltså detta är mina ord och min sanning som jag Ger Er och alla andra som eventuellt hittar hit och tror sig kunna ha nytta av den. Att bli hel handlar om att bryta sig loss ur isolering, att bli en del av något större därför är det helt naturligt att vilja dela.

Att jag, utom i denna post väljer Engelska är för att  vill nå så många som möjligt. Ni är bara en del i detta och det kanske inte ens leder någonstans att tala till er men då kan ändå Min / Vår historia göra nytta för de som vill förstå.

 

Ja om det vore så enkelt ……. men jag gör vad jag kan 🙂

Jo, med tanke på den kultur som råder i min family of origin. Jag lyssnar gärna och förklarar mera men Jag är INTE intresserad av någons åsikter om mina sanningar, mina känslor eller vad jag gör och inga goda råd.  Det är en gåva, no strings attached, jag tror här finns saker att hämta men det avgör ni själva, take it or leave it….

Oj, detta tog tid men nu är det skrevet. Peace and Love 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s